Cărți – Jurnalul Omului Rucsac

Jurnalul omului rucsac. Transsiberianul

Editura: Napoca Star
Anul apariției: 2018
Tip copertă: broșată
Format: 145 x 205
Nr. pagini: 451
ISBN: 978-606-690-804-7


“De credeți că veți ajunge în Siberia, veți fi înșelați. Mai lesne va ajunge Transsiberianul în interiorul omului rucsac. Mai grăbit se caută omul pe sine, decât Vladivostokul. Dar da, Siberia se prezintă, splendidă și vastă, fie prin ochiul omului rucsac, fie ea singură, provocând călătorul și smerind rucsacul.
Când omul scrie, sufletul dă pe răscoale. De aceea scriiturile seamănă scriitorilor. Cei mai creativi scriu ficțiune, imaginează o poveste în capul lor, ori iau petice de realități și le cos altfel. Cei mai erudiți, istorici, filozofi, ori pasionați de vreun domeniu, își îmbibă scriitura în formarea și pasiunea lor. Cei mai curajoși scriu ceea ce sunt. Jurnalul omului rucsac este expresia curajului expunerii totale, autenticității trăite zilnic, cu riscul stângăciei, dar cu vioiciunea și libertatea adevărului, căldura și blândețea sufletului deschis.”
ANA-MARIA IVAN

Preț: 49,90 lei

Comandă versiunea în format epub a cărții la prețul de 34,90 lei de aici.


Pământul de Mijloc

Editura: Napoca Star
Anul apariției: 2021
Tip copertă: broșată
Format: 145 x 205
Nr. pagini: 335
ISBN: 978-606-062-222-2

“Pământul de Mijloc se naşte şi creşte din cinci cuvinte care revin, ca un refren, în toate punctele culminante ale poveştii: ştiu că nu ştiu nimic. Acest vechi adagiu socratic, strălucitor prin simplitatea sa, stârneşte în cartea de faţă o furtună de observaţii ascuţite, de conexiuni erudite, de speculaţii îndrăzneţe, de amintiri vibrante care, la finele fiecărei zile-capitol, se distilează într-o stare de graţie şi rugăciune.
Dacă Dragoş Bîrlea are dreptate sau greşeşte în ceea ce afirmă –  şi această carte conţine multe afirmaţii aproape scandaloase în raport cu adevărul oficial – e mai puţin important. Prefer un om care greşeşte pe subiectele mari unuia care are perfectă dreptate în legătură cu nimic. A cunoaşte nu înseamnă să colecţionezi răspunsuri prefabricate, ci să ai puterea şi curajul de a ridica noi semne de întrebare. Iar dacă semnele de întrebare ar fi picături de apă, aş ţine acum în palme un ocean.”
BRAD FLORESCU

Preț: 79,90 lei

Comandă versiunea în format epub a cărții la prețul de 49,90 lei de aici.


Pachet Jurnalul omului rucsac

Transsiberianul + Pământul de Mijloc

Editura: Napoca Star
Anul apariției: 2018/2021
Tip copertă: broșată
Format: 145 x 205
Nr. pagini: 451/335

Preț: 109,90 lei